Fotball Krysser Grenser

Med prosjektet Fotball Krysser Grenser har vi i Bolivia, Ecuador, Vietnam og Brasil skapt et fritidstilbud for barn og unge som bidrar til å holde dem borte fra rus og gjengkriminalitet. Vi bygger baner og samarbeider med lokale fotballskoler for å holde treninger og turneringer.

Alle som har spilt fotball, vet at det er en sport som knytter mennesker sammen – som krysser grenser. Ute på matta er det ikke så viktig hvem man er eller hvor man kommer fra. Rik eller fattig, nordmann eller bolivianer; slike merkelapper legger vi fra oss i garderoben. I det fløyta går, er vi forenet om spillet. Og det er ikke så viktig om vi spiller i slummen i Ecuador, i en landsby i Vietnam eller på løkka hjemme i Norge – gleden er der uansett, teamfølelsen er like stor.

Spillerne

Fotball Krysser GrenserBarn og ungdommer i våre prosjektområder kan delta i Fotball Krysser Grenser (FKG). Ved fotballskolene organiseres det egne lag for gutter og jenter og for de ulike aldersgruppene. Vi jobber for å involvere foreldre og oppmuntrer dem til å bidra som assistenter, trenere og supportere.

 


Bygger baner

Fotball Krysser GrenserFor at deltakerne skal ha et sted å spille, går vi sammen med kommunene og lokalbefolkningen for å kjøpe tomter og bygge fotballbaner i deltakernes nærmiljø. Vi støtter også fotballskolene økonomisk ved å kjøpe inn kjegler, baller, drakter og annet nødvendig utstyr. Det blir gitt opplæring for trenere og assistenter, og i samarbeid med lokale skoler arrangerer vi kamper og turneringer.

 


Undervisning

Fotball Krysser GrenserSamlingene ved fotballskolene inneholder som regel en samtalebolk hvor deltakerne får undervisning i temaer som er relevante for dem, så som rusmisbruk, kriminalitet og seksualitet. De får også mulighet til å snakke åpent om problemer eller vanskeligheter de opplever i hjemmet eller i nærmiljøet der de bor. I samarbeid med fotballskolene forsøker Misjonsalliansen å gi barna gode verdier og holdninger, håp og fremtidstro.

 


Sunt alternativ

Barn og ungdommer i våre prosjektområder lever i områder hvor de lett kan bli involvert i rusmisbruk og organisert kriminalitet. Fotball Krysser Grenser skaper et alternativ til alt dette, en arena hvor de kan oppleve vennskap og tilhørighet i et miljø som preges av sunnhet, selvdisiplin, fair play – og mye moro! Vi ser at deltakernes involvering i fotballprosjektet gir dem økt selvtillit og økt selvfølelse. Som regel får de også en større interesse for skolegang og bedre prestasjoner.

 

 

Spør Oddmund

Lurer du på noe?
Spør Oddmund
Informasjonsleder
Tlf 40 29 61 95
oddmund.kohn@misjonsalliansen.no

"Fotball krysser grenser" fra bloggen
Nå kommer vi snart til Norge!
Nå er det ikke lenge igjen før denne glade gjengen setter seg på et fly, for aller første gang, for å representere Ecuador under...Skrevet Juni 03, 2015
På fotballcup for første gang
Husker du første gang du reiste på tur med idrettslaget ditt? Denne uka deltar 43 barn fra Misjonsalliansens fotballprosjekt på...Skrevet Juni 03, 2015
Klare for fotballfestival på sørlandet!
De 10 guttene som skal til Norge i sommer har begynt å forberede seg til reisen.Skrevet April 14, 2015