Liberia

Liberia er Misjonsalliansens nyeste fadderland. Vi jobber spesielt med utdanning, sammen med myndighetene i landet. Under halvparten av jenter og gutter fullfører grunnskolen og de spredte landsbygdene preges av dårlig infrastruktur og mangel på ressurser. Derfor er det viktig for oss at du blir fadder!

Misjonsalliansen i Liberia

Fra 1989 til 2003 ble over 250 000 av Liberias 4 millioner innbyggere drept - og enda flere drevet på flukt - da borgerkrig herjet over hele landet. Liberia ble etterlatt i økonomisk ruin, og fortsatt mangler grunnleggende infrastruktur, elektrisitet og vann i store deler av landet. En hel generasjon har gått glipp av skolegang og utdannelse, nesten hele befolkningen lever i fattigdom. Misjonsalliansen samarbeider med Metodistkirkens Misjonsselskap og Metodistkirken i Liberia for sakte, men sikkert å bidra til gjenreisingen av Liberia. Hovedsatsingen er å tilby grunnutdanning for barn som mangler skoletilbud.


Utvikling av lokalsamfunnet

LiberiaPer i dag arbeider vi i 15 landsbyer i Liberia. Med vår støtte har lokalbefolkningen initiert små og store prosjekter, deriblant brønnbygging, oppretting av klinikker og tiltak for å øke inntektene sine. Vi assisterer befolkningen slik at de selv kan definere hva de har behov for i sitt område, for så å planlegge og gjennomføre prosjektene. Innbyggerne i hver landsby kommer sammen, organiserer seg og fordeler ansvar. Slik gjør de seg i stand til å skape forandring i sitt lokalsamfunn.

Les mer om Misjonsalliansens lokalsamfunnsutvikling

 


Skole

LiberiaI samarbeid med utdanningsmyndighetene bygger vi nye skoler i Liberia og skape et utdanningstilbud for barn og unge. Per i dag fullfører minder enn halvparten av barna grunnskolen (statistikk viser 45% i 2012). I 2011 startet vi byggingen av de tre første skolene. Myndighetene har et læringsutdanningsprogram, både for å utdanne nye lærere og for å øke kompetansen blant de som allerede finnes. De ønsker en standardisert lærerutdanning, men har ikke nok midler til å utdanne nok folk. MIsjonsalliansen bidrar til bygging av lærerboliger i de spredte landsbygdene hvor det er vanskelig å rekruttere nok lærere. Vi jobber videre både med infrastruktur og kvaliteten på undervisningen - også gjennom skole-hjem-samarbeid og med ulike grupper blant elevene. Dialog og konfliktløsning er viktig i en kontekst hvor vold i mange år har vært løsningen.

Les mer om Misjonsalliansens arbeid på skoler

 


Mikrofinans

LiberiaBanken Diaconia MDI ble åpnet våren 2015 og er således det nyeste tilskuddet til vår mikrofinans-portefølje. Fra kontoret i hovedstaden Monrovia tilbyr vi lån og andre finansielle tjenester til fattige mennesker og bedrifts-laug, som ikke anses som kredittverdige i vanlige banker. Diaconia MDI har foreløpig bare noen få hundre registrerte kunder, men amisjonen er å nå ca 1500 i løpet av det første året. Så langt har vi ikke opplevd noen form for mislighold av lånene.

Les mer om Misjonsalliansens arbeid med mikrofinans og AMAS.

 

Utsendinger i Liberia
Rune Arild Øygard Liberia
Kontakt e-post: rune
Janne Ingunn Harbo Øygard Liberia
Kontakt e-post: janne
"Liberia" fra bloggen
Festdag i Voinjama!
Den nye skolen er ferdig – neste uke flytter elevene over fra den gamle skolen.Skrevet April 05, 2017
Alphanso Sachi
-en gutt med håp for framtiden!Skrevet Mars 22, 2017
Ny giv og god stemning i Garplay.
Fra å være en landsby med lite vilje til egeninnsats er Garplay blitt et sted hvor motivasjon og optimisme preger befolkningen.Skrevet Mars 08, 2017