Praksisplass i Sør-Amerika eller Asia

Lyst på et annerledes praksisopphold? Misjonsalliansen ønsker å legge til rette for praksisopphold for studenter i Bolivia, Ecuador og på Filippinene. Utdanner du deg for eksempel til sykepleier, diakon, lærer, vernepleier, fysioterapeut eller lignende, kan Misjonsalliansens prosjekter og gjestehuset Casa Alianza være et godt alternativ.

Hvilke studenter vi kan ta i mot hvor og når, avhenger av veiledningskompetanse og kapasitet hos våre norske utsendinger. Som praksisstudent bor du på samme sted som de frivillige. Dersom du får tilbud om praksisplass i et av Misjonsalliansens prosjekter, vil du settes i kontakt med en norsk utsending som vil legge tilrette for oppholdet ditt. Du vil få en individuell oppfølgingssamtale, eventuell veiledning hvis det er et krav fra studiestedet ditt og delta på jevnlige samlinger for studenter og frivillige. 

 

Dette får du:

 • En meningsfull praksis i et spennende og viktig prosjekt
 • Tilpassede oppgaver og arbeidstider
 • Et sosialt felleskap med andre frivillige og studenter
 • Innsikt i misjons- og bistandsarbeid
 • Mulighet til å lære, og til å praktisere språk
 • Kjennskap til land, folk og kultur fra ”innsiden”
 • Mulighet til reiser og opplevelser 

Bolivia, La Paz

Misjonsalliansens prosjekter spenner seg fra storbyen El Alto på den bolivianske høysletta, gjennom dalstrøkene i Andesfjellene, til det tropiske lavlandet. Organisasjonens hovedkontor og gjestehuset Casa Alianza holder til i landets administrative hovedstad, La Paz. Casa Alianza ligger her i trygge omgivelser, bare noen minutters kjøretur fra sentrumskjernen. Derfra tar det 45-60 minutter med kollektivtransport for å komme seg til prosjektområdene på El Alto, hvor du som student vil ha din praksis. 

 


Ecuador, Guayaquil

Misjonsalliansens arbeid er konsentrert i slumområdene i Guayaquil, en by preget av høy kriminalitet. Gjestehuset vårt, Casa Alianza, ligger i et trygt boligstrøk, med kort avstand til butikker og kollektivtransport. Standarden er god, og det er både svømmebasseng og gymsal på området. Du vil kunne ta buss eller minibuss til Misjonsalliansens prosjekter i storbyslummen, hvor du vil ha din praksis. Dit må det beregnes et sted mellom 30 minutter og 1,5 time.  

 


Filippinene, Manila

Misjonsalliansen arbeider her både i hovedstaden Manila og på øya Marinduque, litt sør for storbyen. Du kan selv velge hvor du helst ønsker å bo. I Manila vil du bli tilbudt en sengeplass ved Misjonsalliansens prosjektkontor i Bango Barrio, litt nord for sentrumskjernen. Herfra kan du ta alle typer kollektivtransport til det prosjektet hvor du har din praksis. Manila er en storby med alle fasiliteter, og det er korte avstander til butikker, handlesentre, restauranter, kafeer m.m.


Filippinene, Marinduque

Marinduque er en stille øy, fjernt fra storbystøy og trafikkorker. Her vil du kunne bo ved Misjonsalliansens lokale stabshus. Derfra er det mulig å ta ”Jeepney” eller sykkel til prosjektet hvor du har praksis. Marinduque er et isolert fiske- og jordbrukssamfunn. Her finnes enkelte lokale butikker hvor det er mulig å få tak i det aller nødvendigste og dessuten noen småkafeer. 


Hva kreves av deg?

 • Du må ha fylt 18 år
 • Du trenger ikke å være kristen, men må kunne identifisere deg med Misjonsalliansens verdigrunnlag og menneskesyn. Som praksisstudent for oss vil du være organisasjonens ansikt utad.
 • Du vil ikke behøve å ”misjonere”.
 • Du må kunne tilpasse deg lokal kultur der det kreves.
  Blant annet er røyk og alkohol lite akseptert blant folk vi samarbeider med, og derfor ikke tillatt i prosjektområdene.