Frivillig i Sør-Amerika og Asia

Som volontør i Misjonsalliansen kan du være en viktig støttespiller for fattige barn og ungdommer i prosjektene våre – i Bolivia, Ecuador eller på Filippinene. Vi er hele tiden på jakt etter folk, i alle aldre, som vil gjøre en innsats. Så langt det er mulig, vil vi tilrettelegge for at du skal få bruke dine personlige egenskaper og evner i arbeidet slik at oppholdet blir en positiv opplevelse for deg.

 

Dette får du:

 • En meningsfull jobb i et spennende og viktig prosjekt
 • Et sosialt felleskap med andre frivillige
 • Innsikt i misjons- og bistandsarbeid
 • Mulighet til å lære, og til å praktisere språk
 • Kjennskap til land, folk og kultur fra ”innsiden”
 • Mulighet til reiser og opplevelser
 • En skriftlig bekreftelse på arbeidet du har gjort

 

Du kan jobbe som:

 • Hjelpelærer
 • Fotballtrener
 • Informasjonsmedarbeider
 • Ungdomsleder i kirkene
 • Assistent ved rehabiliteringssentre
   

Ecuador, Guayaquil

Frivillig i Sør-Amerika og AsiaMisjonsalliansens arbeid finner sted i de fattige områdne i Ecuadors største by, Guayaquil. Dette er en by med store kontraster hvor du som volontør får oppleve dette på nært hold; fra store, flotte kjøpesenter til store fattige områder hvor folk bor i bambus hus. Byen har sine utfordringer med vold og kriminalitet og volontørene bor derfor i et sikkert område med tilgang på butikker, kafeer og andre tilbud innenfor et lukket, bevoktet område. Dette fører også til at volontøren må ta taxi til å fra jobb som tar alt fra 30 minutter til 1time. For Misjonsalliansens frivillige kreves 60 timers spanskopplæring før man begynner arbeidet i prosjektene. Vi kan love en uforglemmelig opplevelse blandet et livlig og hjertevarmt folk og en unik mulighet til å lære seg spansk og bety en forskjell for noen.
 


Filippinene, Manila

Frivillig i Sør-Amerika og Asia Misjonsalliansen på Filippinene jobber sammen med tre partnerorganisasjoner og en nettverksorganisasjon. Vi har prosjekter både i Manila og i noen provinser. Vi jobber med lokalsamfunnsutvikling, og har et bredt spekter av prosjekter som det er mulig å engasjere seg i.  

​Filippinere er generelt sett gode i engelsk. Vi vil likevel anbefale språkkurs for å lære grunnleggende tagalog og for å få en dypere forståelse av kulturen. Språkskolen Misjonsalliansen bruker koster i underkant av 120 kroner for en dobbelttime med privatlærer. I Manila jobber vi med lokalsamfunnsutvikling i fattige områder. Vi jobber helhetlig for barns rettigheter gjennom samarbeid med foreldre, skoler, kirker og barne- og ungdomsorganisasjoner. Det er blant annet mulig å være involvert i arbeid med barn og barns rettigheter, innhente og dokumentere historier og være leksehjelp for barn.

Manila er en storby med gode fasiliteter, det er korte avstander til butikker, handlesenter, kafeer og restauranter. Samtidig er det mye trafikk, og det kan ta lang tid å komme seg rundt i byen, Volontører til Manila må regne med å bruke offentlig transport (buss, metro, jeepney og tricycle) for å komme til arbeidsplassen. 

Vi har også prosjekter i provinsen Rizal, i utkanten av Manila. Rizal ligger 1-2 timer å kjøre fra Misjonsalliansens hovedkontor. Også her jobber vi med lokalsamfunnsutvikling, og vi fokuserer på forholdene til mennesker med funksjonshemninger. Misjonsalliansen har ikke noe fast gjestehus, men kan være behjelpelige med å finne sted å bo. 


Filippinene, Marinduque

Frivillig i Sør-Amerika og Asia På Marinduque jobber vi med lokalsamfunnsutvikling gjennom flere ulike prosjekter.  Marinduque er en stille øy, fjernt fra storbystøy og trafikkork. Misjonsalliansen har tilgang til en liten volontørleilighet rett ved prosjektkontoret på Marinduque. Derfra er det mulig å ta ”jeepney” eller sykkel til prosjektet hvor du arbeider. Marinduque er et isolert fiske- og jordbrukssamfunn. Her finnes enkelte lokale butikker hvor det er mulig å få tak i det aller nødvendigste og dessuten noen småkafeer.

 


Hva kreves av deg?

 • Du må ha avsluttet videregående skole eller ha fylt 19 år
 • Du trenger ingen spesiell utdannelse eller kompetanse
 • Du trenger ikke å være kristen, men må kunne identifisere deg med Misjonsalliansens verdigrunnlag og menneskesyn. Som frivillig for oss vil du være organisasjonens ansikt utad.
 • Du må kunne tilpasse deg lokal kultur der det kreves.
  Blant annet er røyk og alkohol er lite akseptert blant folk vi samarbeider med, og derfor ikke tillatt i prosjektområdene. Samboerskap er også sjeldent, og kjærester kan derfor ikke dele rom.
 • Du bør ha mulighet til å være ute i minmum 4 måneder.

 

OFTE STILTE SPØRSMÅL

 

▼ Hva koster det?

 
▼ Hvor lenge må jeg jobbe som frivillig?

 
▼ Når er søknadsfristen? 

 
"Frivillig arbeid" fra bloggen
Meningsfullt å være volontør
Se video med Håkon, May-Helen og Kristian om hvordan det er å være volontør i Ecuador.Skrevet Mars 07, 2012
Fotoglade volontører i Bolivia
Denne våren har vi tre flotte jenter som volontører her i Bolivia. I dag starter de sine engasjementer som frivillige i Misjonsalliansens prosjekter.av Camilla GuddalSkrevet Mars 05, 2012
"La oss ryste verden med håp"
Han tørker en tåre fra øyekroken. «Tusen takk for at dere kom», sier han. «Nå er livet mitt blitt velsignet og jeg er sikker...av Iren HetlandSkrevet Februar 13, 2012