Avtale i Nepal

Nå er vi formelt i gang med arbeid i et nytt land. 14. november ble avtalen mellom Misjonsalliansen og United Mission to Nepal (UMN) underskrevet.

Misjonsalliansen starter fra 2020 opp et langsiktig arbeid i Nepal. Arbeidet gjøres gjennom UMN, en organisasjon med lang erfaring i landet.

  • Vi er svært glad for å få med oss Misjonsalliansen i arbeidet i Nepal. Vi har felles verdier og forståelse for hvordan vi skal jobbe med fattigdomsbekjempelse, og vi gleder oss til samarbeidet, sier Joel Hafvenstein, daglig leder for UMN.

Avtalen ble undertegnet under UMNs generalforsamling.

  • ­Dette er en historisk dag for Misjonsalliansen. Vi starter opp i et nytt land. Nepal er et av Sørøst-Asias fattigste land, og behovene er store, sier generalsekretær i Misjonsalliansen, Andreas Andersen.

Prosjektene Misjonsalliansen skal støtte ligger nordøst i landet.

  • Arbeidet i Nepal er langsiktig. Her finnes ingen quick-fix-løsning. Vi skal jobbe med de undertrykte og diskriminerte av lavkaster, og spesielt kvinner. Vårt integrerte samfunnsutviklingsprosjekt skal involvere alle deler av lokalsamfunnet slik at vi gradvis kan hjelpe mennesker ut av fattigdom og undertrykkelse, sier Andersen.