Årets viktigste julegave

Kan du huske hva du fikk til jul i fjor?

Tenk litt på det. Det er fort gjort å glemme ting som julegaver, ofte fordi vi har alt vi trenger. Allikevel er det noen julegaver som aldri glemmes og som forandrer liv.

Det er snart jul igjen og dette er en tid for å tenke på året som har gått og alt vi er takknemlige for. En tid for å tenke på de som ønsker seg livsviktige julegaver. Julen er som et forstørrelsesglass. Gleder blir større og sorger blir tyngre. Forskjellene i verden blir for meg også ekstra tydelige i denne tiden.

Jeg tenker på menneskene i de landene hvor vi jobber; ansikter og blikk jeg har møtt i løpet av året som snart er omme. Mammaen i Liberia som fikk ny brønn og rent vann til jul, og som endelig kan vaske seg selv og barna sine. Jenta på Filippinene som endelig fikk begynne på skolen, og som kjenner mestring over å lære å lese og skrive. Og ikke minst snekkeren i Ecuador som fikk mikrolån, og som fikk starte sin egen bedrift, og som fikk muligheten til å ansette andre i nabolaget.

 

Dette er gode eksempler på livsviktige julegaver. Liv som har blitt forandret fordi mennesker som deg trodde på dem og delte av det man har. Vi hadde ikke klart å gjøre disse tingene hvis det ikke var for støtten vi får. Det er fortsatt mange mennesker som ønsker seg rent vann, skolegang eller mikrolån, og disse kan vi sammen hjelpe.

Send sms med gave til 2160 (200 kr) eller Vipps valgfri sum til 10590.

Takk for den livsviktige julegaven som aldri vil bli glemt.

Generalsekretær, Andreas Andersen – ønsker deg en velsignet julehøytid.