Til jul ønsker jeg meg

UTDANNING

– så jeg kan starte min egen frisørsalong, for å hjelpe familien økonomisk.

 

Jeg ønsker meg mer erfaring og kunnskap så jeg kan skape min egen arbeidsplass, slik at familien min kan få det de trenger. Jeg bor i Phnom Penh i Kambodsja sammen med mamma og mine fire søsken. Området vi bor i brukes som søppeldynge. Det er ikke bare den forferdelige lukten som er problemet her. Vann siger inn i husene, spesielt under regntiden. Lillesøsteren min druknet da hun var ett år. Hun ble dratt under av det møkkete vannet.

Det er mye narkotika, gambling og vold i nabolaget vårt. Og familien min har kjent dette på kroppen. Min tidligere stefar var voldelig og drev med gambling. Han satte familien i stor gjeld. Mamma jobber dag og natt for å betale tilbake gjelden, og jeg måtte slutte på skolen, både for å hjelpe til hjemme og med økonomien.

Nå har jeg fått en praksisplass i en frisørsalong. I seks måneder har jeg fått lære masse om frisørfaget. Det har gitt meg en unik mulighet til å få arbeidserfaring, og på sikt håper jeg at denne praksisen kan gi meg en jobb. Drømmen min er å få nok utdanning, slik at jeg kan starte min egen frisørsalong.

Chea 17 år fra Kambodsja

Når jenter som Chea får utdanning, trenger de ikke å flytte inn til byen for å jobbe i tekstilindustrien, eller ende opp som prostituerte for å brødfø familien sin.
Vipps en valgfri sum til 10590, så gir du jenter som Chea en bedre framtid!