Løp for Ecuador

19.mai var det duket for årets LaMitad-løp. Løpet ble arrangert på Bislett, og hele 31 spreke mennesker møtte opp – klare for å gjøre en fysisk innsats for Ecuador. Alle hadde skaffet seg sponsorer, og for hver runde de løp ble de sponset med et beløp de hadde avtalt på forhånd.

Stemningen var høy da de løpeklare stilte seg opp til start. Det var merket opp en løype på utsiden av Bislett stadion, og deltakerne skulle løpe i 20 minutter. Det var ingen tvil om at det var mange spreke mennesker som møtte opp, unge som gamle. Noen hadde til og med løpt hjemmefra og ned til Bislett, det kaller vi en skikkelig oppvarming.

Med startnummer på brystet stod de klare, og når dommeren ropte klar, ferdig, gå, var de i gang. Etter tjue svette minutter var alle i mål, og det ble delt ut premier til de som hadde løpt flest runder. Petter Gulliksen løp 18 runder og var den av guttene som løp flest runder. Av jentene var Rebekka Thorkildsen Sem den som løp flest, med 16 runder. Disse to stakk av med hver sin fruktkurv.

Det er mange i sving når et løp skal arrangeres; noen tar tiden, noen tar bilder, mens andre teller runder. Det var god stemning, og flere som stoppet opp for å høre hva som foregikk.

LaMitad-løpet samlet inn over 36.000 kroner som går direkte til Ecuador. Eivind Eikenæs Berge samlet inn 6100 kroner og var den som samlet inn mest. Som takk for innsatsen fikk han et alpakkapledd.

Etter jordskjelvet som brøt ut 16. april skal store deler av Ecuador bygges opp igjen, og innsatsen fra LaMitad kommer godt med. LaMitad er støttegruppen til Misjonsalliansens arbeid i Ecuador. LaMitad har holdt på i mange år og er en engasjert gjeng som består av flere tidligere volontører og andre med et hjerte for Ecuador. LaMitad-løpet er et av flere tiltak som bli arrangert hvert år.