“Mamma døde, og bare noen dager etter forsvant pappa"

Bhawana (6) sin mor falt om og ble liggende bevisstløs hjemme i senga

Det var ingen hjelp å få på stedet, så mor måtte vente på syketransport til dagen etter. Etter syv timers reise, var hun fortsatt bevisstløs da hun ankom sykehuset. Hun døde bare noen dager senere, trolig av blodpropp.

Få dager etter dødsfallet rømte Bhawanas far fra landsbyen i søken på et nytt liv. Nå bor Bhawana sammen med besteforeldrene sine i en landsby som heter Ghangal i Nepal. Bestefar Hansa og bestemor Setu forteller om den fryktelige dagen da deres datter og Bhawanas mor ble syk og døde. «Alt skjedde så fort», sier bestemor.

Familien til Bhawana er kasteløs. Det vil si at de har alle odds mot seg. De stiller alltid bakerst i køen. Dette gjelder alt fra sykehushjelp til skole, jobb eller når de skal hente vann. Fra Bhawana ble født fikk hun høre at hun var mindre verdt enn andre, og at hun har færre muligheter.

I Nepal er det et kastesystem. Vest i Nepal ligger Doti og det er der Misjonsalliansen jobber. I Doti er 30 prosent kasteløse. Mennesker som er født som dalit (kasteløs), har alle odds imot seg og stiller bakerst i køen på alle områder. De blir sett på som mindre verdt, helt fra de er født.

- I Doti mangler menneskene flere elementære ting, som godt helsetilbud og mulighet for god utdanning. De mangler også strøm og innlagt vann.

Hanne Holmberg Chavez, Utenlandssjef

Med bedre og raskere helsehjelp kunne moren til Bhawana vært reddet. Om du velger å gi en gave til dette arbeidet, bidrar du til at de fattigste av de fattigste får et bedre helsetilbud, gjennom nye helsestasjoner, medisinsk utstyr og styrket kompetanse.

Støtt arbeidet ved å sende en gave til Vipps 591480.

Din gave gir famlier som denne en lysere framtid. Takk for gaven du gir!