En helt!

Sher fra Nepal

– var født med klumpfot på begge ben og kunne knapt gå på skolen. Det tok hele 14 år før han endelig kunne gå. Til tross for Shers håpløse situasjon, hjalp foreldrene han til og fra undervisningen.

 

Sher hadde mange vanskelige år på skolen med mobbing. Denne gutten er rett og slett en helt, for selv om han ble plaget, sluttet han aldri å gå til skolen.

En dag fikk pappaen til Sher høre om en organisasjon som hjelper barn som har funksjonsnedsettelse. Far tok øyeblikkelig kontakt med denne organisasjonen, og lykken ble stor i 2016 da Sher ble sendt til behandling. Han tilbrakte fem måneder på sykehuset da han dessverre møtte på  komplikasjoner. Men endelig kom dagen hvor han kunne reise hjem til familien sin på fem. Det var et fantastisk øyeblikk da Sher endelig kunne ta på seg sko og gå.

Han har fått oppfølging fra sykehuset og fremgangen har vært god. Den dag i dag har Sher skoene han fikk fra sykehuset, og må bruke disse spesialskoene ett år til. Nå følger far sønnen sin til regelmessig oppfølging så ofte han kan, men familien har problemer med å få endene til å møtes.

I dag går Sher i 6. klasse i landsbyen sin Kedarakhada. Ting forandrer seg – og Sher blir ikke mobbet lenger. Til tross for mange vanskeligheter i livet, forteller denne modige gutten, «Jeg har valgt å være lykkelig.» 

Bli med og gjør en forskjell for barn som Sher!

Vet du at hver krone du gir, kan bli til tre kroner?
Din gave mangedobler seg ved hjelp av offentlige bistandskroner.

Klumpfot er

– er en medfødt fotfeilstilling. Knoklene i foten står i en unormal posisjon i forhold til hverandre. Sener og leddbånd er for korte og stramme, og leggmusklene er mindre utviklet enn normalt. Barnets fot står i spissfotstilling – det vil si at hælbeinet er trukket opp og foten peker nedover. Samtidig er forfoten dreiet innover. Foten er stiv og lar seg ikke korrigere til normalstilling uten behandling.

Nepal har

– mange mennesker med ulike funksjonshemninger som aldri får hjelp. Mangel på kunnskap om rettigheter samt dårlige veier og mangel på fremkomstmidler, gjør det vanskelig å komme seg til sykehus. Nødvendig behandling for barn med funksjonshemning blir derfor forbeholdt de rike. Bli med og gjør en forskjell for barn som Sher!