Fra Bærum til Ecuador

Solidaritetsklassen på Bekkestua ungdomsskole har fått inn et rekordbeløp igjen.

Misjonsalliansen fikk nylig gleden av å motta en sjekk på hele 900.000 kr. Etter en iherdig innsats iblant annet flaskepanting, vil mange barn og ungdom i Ecuador med funksjonsnedsettelser få den hjelpen de fortjener.

I valgfaget solidaritet på Bekkestua lærer en ikke bare om bistand, men de får også lære spansk. Ett av målene til klassen var å samle inn så mye pant, at de kunne reise til Guayaquil, for å besøke prosjektene klassen støtter – og det fikk de til, grunnet det store engasjementet fra elevene selv, men også lærere og foreldre. Vi er veldig glad for at klassen nådde målet sitt. De fikk se fattigdomsproblematikken på nært hold, og hjelpelysten til elevene ble ikke akkurat mindre, etter flere sterke møter og inntrykk. Deres reise til Ecuador, er nok noe de aldri kommer til å glemme.

Det store pågangsmotet går ikke av seg selv. Mye logistikk kreves for å samle inn store mengder pant. Først må en få oversikt over alle husstander som ønsker å donere bort sin pant til solidaritet. Informasjon må deles ut, for å formidle hva elevene gjør og samler inn penger til. Deretter må de få kontaktinformasjonen til potensielle givere, slik at de kan varsle når de kommer for å hente flasker. Mange sparer på enorme mengder pant for å støtte solidaritetsklassen sitt arbeid – noe Misjonsalliansen er uendelig takknemlige for.

Vi er veldig imponert over solidaritetsklassen på Bekkestua ungdomsskole. Håper andre skoler lar seg inspirere av denne fine gjengen.