Å tro på mennesker forandrer liv

Stolt mor fikk utdanning

– Jeg var misunnelig på de andre barna som gikk på skolen og tenkte at når jeg selv får barn, så kan jeg ikke hjelpe dem med skolearbeidet, forteller Leny.

Leny sluttet på skolen i 4. klasse og lærte aldri å lese og skrive ordentlig. Filippinene har en ung befolkning, og mange slutter på skolen tidlig fordi de må jobbe eller blir gravide.

Etterhvert fikk hun egne barn som hun sendte til en førskole som blir støttet av Misjonsalliansen. – Jeg begynte å følge barna mine på skolen, slik at jeg også kunne få med meg noe av det de lærte, forteller hun.

Leny var flau over at hun gikk på skolen med barna, og hun fikk flere spørsmål rundt dette fra andre voksne. Derfor isolerte hun seg og ble sittende alene inne i huset og skrelle hvitløk som hun solgte for å få en liten inntekt.

Men en av lærerne hadde lagt merke til Lenys engasjement og begynte å hjelpe henne. Hun fikk også privatundervisning av denne læreren.

 

– Nå har jeg lært masse, og jeg kan hjelpe barna mine mer med lekser, forteller hun stolt. Leny har dessuten fått jobb i en liten butikk hvor hun hjelper til. – Dette gjør at jeg kan øve på enkel mattematikk når jeg selger varer til kundene, forteller hun.

Skammen begynner å slippe taket hos Leny og familien. De frivillige fra lokalsamfunnet og læreren forteller henne at hun ikke trenger å føle skam. De oppmuntrer henne, tror på henne og gir henne kunnskap. I Misjonsalliansen sier vi at vi tror på mennesker. Når mennesker som Leny blir trodd på, får de vist sitt potensial og sine evner.

I 2018 skal vi fortsette å tro på mennesker og gi mennesker muligheten til å ta ut potensialet sitt. Det skjer fantastiske ting hos mennesker som opplever at noen ser dem og tror på dem. Vi jobber i mange land hvor befolkningen er veldig ung. Dette skaper både muligheter og utfordringer. Men utdanning er nøkkelen til utvikling. Derfor er vi både opptatt av at barn skal få skolegang og å hjelpe foreldre med etterutdanning slik at de kan få seg en jobb.

Vi håper du vil støtte arbeidet blant barn og unge i 2018! Hvis du vil være med, kan du bruke giroen og gi din gave i dag.

Tusen takk for at du er med på å tro på mennesker.