Din arv kan forandre liv

Misjonsalliansen er takknemlige ovenfor alle som ønsker å gi en testamentarisk gave. Det kan være et pengebeløp, eller eiendom. Ingen gaver er for små, og vi er takknemlige for hver krone, som kan være med å gjøre en forskjell.

I Misjonsalliansen har vi jobbet med å løfte folk ut av fattigdommen og utvikle lokalsamfunn i generasjoner. Dette er noe vi ønsker å fortsette med. Det er en stor tillit å overlevere penger hos noen andre. Hos oss er pengene trygge, og vi lover å forvalte de på en mest mulig måte.

For at din arv skal gå til din hjertesak må du sørge for at det står i ditt testamentet. Testament er et dokument som er opprettet i bestemte former, og gjennom et testament kan du sørge for at det du etterlater deg blir fordelt slik du ønsker det. I testamentet bestemmer testatoren hvem som skal arve ham eller henne, og hva de skal arve. Testamentet er bare gyldig når det ikke er i strid med arvelovens bestemmelser for form og innhold. Det er ikke et krav at et testament utarbeides i samarbeid med en advokat, men det er anbefalt for å få alt riktig.

Har du ikke ektefelle eller livsarvinger kan du testamentere bort alt til hvem du vil, enten til personer, organisasjoner eller formål. Dersom du ikke oppretter et testament, tilfaller arven slektninger. Hvis du bare har fjernere slekt enn søskenbarn, tilfaller arven staten.

Har du ektefelle, kan denne arve alt. Unntatt dersom du etterlater foreldre eller barn fra tidligere forhold, disse er spesielt ivaretatt i arveloven.

Spørsmål om testamentariske gaver?

Testamentariske gaver til ideelle organisasjoner er unntatt arveavgift, uansett hvor stor arven måtte være.

Ta gjerne informasjon på tlf: 22 94 26 00 eller mail: info@misjonsalliansen.no hvis du har spørsmål.