Med Misjonsalliansen til Mektige Mekong

Reisebyrået Escape Travel arrangerer tur til Kambodsja og Vietnam i samarbeid med Misjonsalliansen. Dere som ønsker en fabelaktig tur til det vakre Mekongdeltaet og til Misjonsalliansens områder i Kambodsja og Vietnam, må sette av 24. oktober og de følgende to ukene.

Mekong er en av verdens største elver og munner ut i et enormt delta som begynner i det sørlige Kambodsja og brer seg utover i Vietnam. Den 4350 km lange elven renner fra sin spede begynnelse under en bre i Tibet gjennom Kina, Burma, Thailand, Laos, Kambodsja og Vietnam. Mekongdeltaet har et av verdens rikeste biologiske mangfold. Over 1200 fiskearter er identifisert, men i virkeligheten kan det dreie seg om mer enn 1700 arter – og nye oppdages.
 
– Vi tror dette blir en eventyrlig tur hvor deltakerne blant annet skal få oppleve Angkor Wat, et av de de største religiøse monumenter i verden og nasjonalsymbol for Kambodsja, forteller Martin Aarflot, markeds og kommunikasjonssjef i Misjonsalliansen, men forteller at det også blir sterke opplevelser. – Man kan ikke unngå å høre om Røde khmers redselsregime. Midt i Phnom Penh ligger Tuol Sleng, et tidligere gymnas som ble gjort om til fengsel og forhørssentrum. For mange ble dette siste stopp før de ble sendt ut på dødsmarkene. Det blir sterke bilder og gripende dokumentasjon.
 
Deltakerne på turen vil i løpet av disse fjorten dagene være vanlige turister og vil se kjente severdigheter i Kambodsja og Vietnam, men Escape Travel og Misjonsalliansen tilbyr i tillegg en tur for dem som ønsker å komme bakenfor turistfasaden. Vi skal reise fra Kambodsja til Vietnam med båt over Mekong-delatet, en femtimerstur til Chau Doc, og derfra går turen videre med buss til byen My Tho.
Godt ledsaget av Misjonsalliansens utsendinger i Vietnam, Guro Nesbakken og Jon Ragne Bolstad, skal gruppen på prosjektbesøk på øya Tan Phu Dong. – I Mekong griper klimaendringene dypt inn i folks livssituasjon, og deltakerne vil blant annet få snakke med lokale bønder og høre hvordan de tilpasser seg de nye livsvilkårene, sier Martin Aarflot.
Dette vil trolig bli en svært minnerik tur, og Misjonsalliansen vil gjerne anbefale denne unike muligheten på det varmeste. Totalkostnadene vil være på 29 600 kroner, og vedrørende mer informasjon og for påmelding henviser vi til www.escape.no, telefon 24149400 eller epost: post@escape.no.