Misjonsalliansen er på plass

Vi hjelper tyfonrammede på Filippinene

 

Lørdag 15. september ble Filippinene rammet av en tyfon. Vinden var oppe i 158 meter i sekundet og forårsaket flom og flere jordras.

Underkant av 100 mennesker er omkommet eller meldt savnet, og det er meldt om noe skade på infrastruktur. Et stort antall hus er ødelagt, og mer enn en halv million mennesker er direkte rammet og har mistet hus og hjem. Tyfonen har ikke minst rammet avlinger og ris- og maisproduksjonen. Dette vil påvirke matforsyningen i et halvt år framover.

Tyfonen nådde ikke Misjonsalliansens prosjektområder, men vi ønsker likevel å bidra med hjelp til de som er hardest rammet. Misjonsalliansen er med i det internasjonale nettverket av diakonale hjelpeorganisasjoner, Integral – og vi gir 250 000 kr i støtte, og vil hjelpe til med tak over hodet til de som har mistet alt.

I tillegg vil det bli gitt mat og annen grunnleggende hjelp. Situasjonen vil bli vurdert fra dag til dag, og det vil hele tiden bli vurdert aktuelle tiltak som behov innenfor vann og sanitær.

Samarbeid gjennom Integral

Tyfonen Mangkhut rammet Luzon-øya på Filippinene. Vårt samarbeid med Integral gjør det mulig å agere i nødsituasjoner. Ettersom vi har prosjekter i Filippinene, ser vi det som vår plikt å hjelpe menneskene i denne akutte krisen.